[ad_1]
Elon Musk, Twitter’ı devraldıktan sonra bir dizi politika benimsedi. Maliyetleri azaltmak için Twitter, büyük işten çıkarmalar, Twitter Blue ücretli hizmeti için güçlü bir baskı ve harici API arayüzlerinin maliyetinde 200 kat artış gibi bir dizi önlem aldı. Son söylentiler, Musk’ın Twitter’ın otomatik çeviri özelliğini devre dışı bıraktığını iddia ediyor. Buna göre Piunika Web, Twitter’ın son sürüm güncellemesinin gri tonlamalı otomatik çeviri işlevini kaldırdığından şüpheleniliyor. Birçok kullanıcı, başkalarının tweet’lerini görüntülerken “Çevir” düğmesinin artık orada olmadığını bildiriyor. Ancak bazı kullanıcılar çeviri düğmesinin hala çalıştığını söyledi.
Twitter konuyla ilgili herhangi bir detay vermedi. Yetkilisi yalnızca Twitter’ın sorunun farkında olduğunu söyledi. Şirket ayrıca, Twitter ekibinin herhangi bir sorun bulması halinde sizinle iletişime geçeceğini söyledi. Ancak Piunika Web’den gelen bir başka raporda, “Twitter’ın çevir düğmesini kestiği” iddia ediliyor. Bu, kullanıcıların tweet metnini yalnızca manuel olarak kopyalayabileceği ve çevirmek için üçüncü taraf bir araç kullanabileceği anlamına gelir.
Twitter bağlantıları Google ile çevir
ITHome’a göre, derin bir Twitter çeviri araması, Google’ın Çeviri API’sini kullandığını ortaya koyuyor. Bu, bir Twitter kullanıcısı çeviri özelliğini her kullandığında Twitter’ın Google’a bir ücret ödemesi gerektiği anlamına gelir. Elon Musk, Twitter’ı devraldıktan sonra Twitter’ın para harcamamasını sağlayacak her şeyi yapıyor. Elon Musk’ın şirketin kullandığı bazı tedarikçilere ve ofis sahiplerine bile borcu olduğunu hatırlayın. Aslında şirket, araştırma için Twitter verilerini kullanan akademisyenlere büyük bir sopa salladı.
Twitter, Musk devraldığından beri bazı sorunlarla karşı karşıya. Para harcamama ihtiyacı, muhtemelen karşılaştığı sorunların bir parçasıdır. Bugün, Twitter güven ve güvenlik direktörü Ella Irwin, görevde yalnızca altı ay geçirdikten sonra istifasını açıkladı. Geçen ayın 31’inde, Fidelity Investments’tan alınan veriler, Twitter’ın şu anki değerinin Musk’ın onu ilk satın aldığı zamanki kadar olduğunu gösterdi.
Karışık Reaksiyon
Twitter’ın otomatik çeviri özelliğini kaldırdığını gösteren rapor, karışık tepkilerle karşılandı. Bazıları karardan memnun olmasa da, diğerleri hareketi alkışlıyor. Şimdi Twitter’ın otomatik çeviri özelliğini kaldırma kararının ardındaki olası nedenlere ve bunun kullanıcılar için ne anlama geldiğine bir göz atalım.
Twitter’ın otomatik çeviri özelliği, tweet’leri otomatik olarak kullanıcının tercih ettiği dile çevirmek için bir deney olarak 2020’de kullanıma sunuldu. Bu özellik, kullanıcıların üçüncü taraf çeviri araçlarına güvenmek zorunda kalmadan anlamayabilecekleri dillerdeki tweetleri okumasını kolaylaştırmak için tasarlandı. Bu özellik, hem iOS hem de Android cihazlarda ve küçük bir kullanıcı grubuna sunuldu Brezilya.
Haftanın Gizchina Haberleri
Twitter otomatik çeviri özelliğini neden kaldırdı?
Twitter, otomatik çeviri özelliğini kaldırmak için belirli bir neden belirtmedi, ancak hareketin, çeviri doğruluğu ve potansiyel önyargılarla ilgili sorunları gidermek için yapıldığına inanılıyor. Otomatik çeviri özelliklerine güç veren makine çevirisi teknolojisinin, kullanıcılara ve genel olarak topluma zarar verebilecek önyargılardan muzdarip olduğu bilinmektedir.. Çalışmalar, cinsiyet yanlılığının makine çevirisinde yaygın bir sorun olduğunu göstermiştir.. Twitter, bu tür önyargıları sürdürmekten kaçınmak için otomatik çeviri özelliğini kaldırmaya karar vermiş olabilir.
Twitter’ın otomatik çeviri özelliğini kaldırma kararının bir diğer nedeni de çevirilerin her zaman doğru olmamasıyla ilgili olabilir. Bazı durumlarda çeviriler o kadar zayıftı ki anlaşılmıyordu. Bu, kullanıcılar arasında kafa karışıklığına ve yanlış anlamalara yol açabilirdi.
Bu, Twitter kullanıcıları için ne anlama geliyor?
Otomatik çeviri özelliğinin kaldırılması, kullanıcıların artık bir çeviri düğmesine dokunmak zorunda kalmadan seçtikleri dildeki tweet çevirilerini görüntüleyemeyecekleri anlamına geliyor. Bunun yerine, kullanıcıların üçüncü taraf çeviri araçlarına güvenmeleri veya tweet’leri kendileri manuel olarak çevirmeleri gerekecek. Bu, dünyanın diğer yerlerindeki haberler ve olaylar hakkında bilgi sahibi olmak için Twitter’a güvenen kullanıcılar için önemli bir rahatsızlık olabilir.
Bununla birlikte, Twitter’ın manuel çeviri özelliğinin hala kullanıcılara açık olduğunu belirtmek önemlidir. Kullanıcılar, dünya simgesine dokunarak bir tweet’in çevirisini görüntüleyebilir. Bu, çeviriye ihtiyaç duyan kullanıcıların fazladan bir adımla da olsa çevirilere erişebileceği anlamına gelir.
Son sözler
Twitter’ın otomatik çeviri özelliğini kaldırma kararı, kullanıcılardan karışık tepkilerle karşılandı. Bazı kullanıcılar hareketten hayal kırıklığına uğrarken, diğerleri bunu doğru yönde atılmış bir adım olarak görüyor. Hareketi beğenenler, bunun çeviri doğruluğu ve olası önyargılarla ilgili sorunları ele aldığını iddia ediyor. Çoğu durumda, bu tür çıkarmalarla her zaman karışık tepkiler vardır. Twitter, 2014’te Bing çevirisini kaldırdığında bazı kullanıcılar üzülürken, diğerleri bunu çevirinin doğruluğu ve güvenilirliğiyle ilgili sorunları ele almak için iyi bir hareket olarak gördü..
ile ilgili en önemli sorun twitter otomatik çeviri, her zaman doğru çeviri sunmamasıdır. Bu, kullanıcıların genellikle aldıkları bilgiler hakkında kafalarının karışmasına neden olur. Bazı kullanıcılar, oldukça iyi olamıyorsa, bir çeviri özelliğine sahip olmaya gerek olmadığına inanıyor. Kullanıcıların bu hareket hakkında ne düşündüklerinden bağımsız olarak, Twitter’ın kullanıcı deneyimini iyileştirmeye kararlı olduğu açıktır. Şirket bunu sağlamak istiyor kullanıcıların doğru ve tarafsız bilgilere erişimi vardır.
[ad_2]