[ad_1]
Son yıllarda akıllı telefonlarda çok ilginç testlerin yapıldığını görüyoruz. Bu testlerden bazıları oldukça garip gelse de aslında tüketiciler için iyi. Gerçek şu ki, üreticilerin bize tanıttığı tüm özelliklere tam olarak güvenemeyiz. Bir teknoloji haberleri editörü olarak, kullanıcıların belirli özelliklere güvendiği ve sonunda cihazlarına zarar verdiği birçok durumla karşılaştım. Bu tür olayların çok iyi bir örneği, su geçirmezlik ile ilgilidir.
Pek çok tüketici, sırf üreticilere çok fazla güvendikleri için yanlışlıkla akıllı saatlerine ve akıllı telefonlarına zarar verdi. Hemen hemen tüm amiral gemisi akıllı telefonlarda bir miktar su geçirmezlik vardır. Ancak sudan kaynaklanan hasarlar garanti kapsamına girmez. Bu, IP68 dereceli cihazınız sıvı nedeniyle hasar görürse onarım masraflarını karşılamanız gerektiği anlamına gelir.
Bu nedenle, sıvı hasarına uğramış cihazlarla karşılaşan çoğu kullanıcı, IP68 dereceli cihazlara olan güvenini kaybetmiştir. Ancak son yıllarda işler gerçekten düzeldiğinden, tüm umutlar henüz kaybolmadı. adlı bir YouTuber TechDroider son zamanlarda sıvıya karşı direnç söz konusu olduğunda üç amiral gemisi akıllı telefonu çekirdeğe itti.
3 dakikanın altında özetlenen uzun bir videoda TechDroider, üç amiral gemisi cihazda 6 saatlik olağanüstü bir donma testi gerçekleştirdi. Bu cihazlar arasında Samsung Galaxy S23 Ultra, iPhone 14 Pro Max ve Xiaomi 13 Ultra yer alıyor.
Galaxy S23 Ultra, iPhone 14 Pro Max ve Xiaomi 13 Ultra Su Donma Testi: Test Prosedürü
Bu testi akıllı telefonlar için daha zor hale getirmek için normal su yerine maden suyu kullandı. Maden suyu normal su gibidir, ancak yüksek basınç altında Karbon dioksit ile aşılanmıştır. Bu, normal sudan biraz daha asidik hale getirir. Ayrıca, hepsinin iyi çalıştığından emin olmak için telefonların bazı önemli özelliklerini de test etti. Hoparlörleri, kameraları ve parmak izi tarayıcıları test etti. Şimdi ana prosedür.
- Üç telefon da tek bir dikdörtgen plastik kasede yan yana yerleştirilmiştir.
- Çanağın içindeki telefonların üzerindeki köpüklü suyu dökerek hepsinin suya battığından emin olur.
- Telefonlar daha sonra bir derin dondurucuya yerleştirilir ve suyun donması için yeterli süreyi vermek üzere altı (6) saat boyunca orada kalmasına izin verilir.
- Altı saat sonra donmuş içerik dışarı çıkarılır.
- Cihazlardaki buzu eritmek için üzerlerindeki ılık musluk suyunu açar.
Su Donma Testinin Sonucu
Üç telefon da bu zorlu testten geçtikten sonra, şimdi hangilerinin testi geçebildiğini kontrol etme zamanı. Telefonun test boyunca canlı kalabilmesinin, testi geçtiği anlamına gelmediğini unutmayın. Telefonun diğer tüm parçaları, testten önceki gibi düzgün çalışmalıdır. Bu nedenle TechDroider, testten sonra kameraları, hoparlörleri ve parmak izi sensörlerini tekrar test etti. Peki bunlardan hangisi bu testi geçti? Birbiri ardına öğrenelim.
Haftanın Gizchina Haberleri
Samsung Galaxy S23 Ultra Su Donma Testi
Öncelikle Samsung Galaxy S23 Ultra, hayatta kalma testinin ilk aşamasını geçti. YouTuber daha sonra kamerayı test etmeye devam etti. Kamera da hiç sorun olmadan iyi çalışıyordu. Ekran altı parmak izi sensörü ve hoparlör gibi diğer özelliklerin tümü iyi çalışıyordu. S23 Ultra ayrıca ekranda şarj portunda sıvı olduğunu belirten bir uyarı verdi. Kullanıcıya, bir şarj cihazını takmadan önce şarj portunun kurumasını beklemesini tavsiye etti. Sonuç olarak, Galaxy S23 Ultra bu su dondurma testini sorunsuz bir şekilde geçti.
iPhone 14 Pro Max Su Donma Testi
iPhone 14 Pro Max de testin ilk aşamasını geçti. Tüm donma süresi boyunca canlı kaldı. Ardından, kamera da sorunsuz çalışıyordu. FaceID, Dynamic Island ve hoparlörler gibi diğer özelliklerin tümü mükemmel çalışır durumdaydı. iPhone 13, geçen yıl aynı testten geçtiğinde hoparlörlerde ufak bir sorun yaşamıştı. Apple, iPhone 14 serisinde bu konu üzerinde çalışmış görünüyor. Bu, iPhone 14 Pro Max’in su dondurma testini de tespit edilen herhangi bir sorun olmadan geçtiği sonucuna varıyor.
Xiaomi 13 Ultra Su Donma Testi
Xiaomi ayrıca 13 Ultra ile harika bir iş çıkardı. Bu cihaz, bu zor an boyunca da hayatta kaldı. Hoparlör, kamera ve ekran altı parmak izi tarayıcı gibi özelliklerin tümü sağlamdı. Ancak fark ettiğim bir şey, hem Xiaomi’nin hem de iPhone’un kullanıcıdan cihazı hemen şarj etmemesini istememesi. Umarız her iki şirket de yazılım güncellemesi yoluyla veya sonraki sürümlerinde bu konuda çalışır.
Çözüm
Bu, çoğu akıllı telefon üreticisinin konu sıvıyı dışarıda tutmak olduğunda cihazlarıyla ne kadar ilerlediğini açıkça gösteriyor. En zorlu koşullarda bile tüm akıllı telefonlar hiçbir özelliğini kaybetmeden ayakta kalabildi. Bununla birlikte, bu testin esas olarak bu cihazlarda su direncinin gerçekten işe yarayıp yaramadığını kontrol etmek için yapıldığını belirtmekte fayda var. Evde denemeniz tavsiye edilmez.
Ayrıca, telefonun içindeki bir sıvının telefona ciddi şekilde zarar vermesi iki ila üç gün sürebilir. Bu nedenle, şu anda hepsinin çalışıyor olması, birkaç gün içinde kötü bir şey olmayacağını garanti etmez. Sonuç olarak, bunu cihazınızda denemek cihazınıza zarar verebilir. Bu olduğunda, akıllı telefonunuzda meydana gelebilecek herhangi bir hasardan ne Gizchina ne de TechDroider sorumlu tutulamaz.
[ad_2]