Sermayesiz olarak işe başlayanlarda bir adım önde olan sermaye sahibi kişiler, iş seçimi yaparken ellerindeki parayı ikiye üçe katlayacak doğru işi bulurken titiz davranmalıdır. 30.000 TL ile ne iş yapabilirim düşüncesine sahip ola kişilerin öncelikle pazar araştırması yapması ve hangi sahada ilerleme varsa o işe yönelmesi gerekir. Ayrıca yapılacak iş hakkında bilgi sahibi olmak ve o işi sevmek de kazancı artıracaktır.
30.000 TL İle Yapılabilecek İşler
- Büfe Açmak
Büyük alışveriş merkezlerinden uzak olan mekanlarda ve aniden ihtiyaçların doğabileceği ıssız sayılan yol üstlerinde açılacak olan büfe kısa sürede kazancın kapılarını aralayacaktır. 30.000 TL sermaye ile yapılacak işler listesinde risk almadan ilerlemek isteyenler için büfe açmak parayı katlamayı sağlayacaktır. Özellikle yol kenarı olan ve ya alışveriş yapacak alanların olmadığı yerlerde insanlar büfeden alışveriş yapacaklardır.
- Otomat İhalesi Almak
Automat, hastane okul gibi mekanlarda görmeye alıştığımız içine para atılan ve bu para sayesinde bize yiyecek ve içecek veren makinedir. Günlük olarak 100-600 TL arası kar payı bırakan bu makinelere toptancılardan alacağınız ürünleri ekleyerek oturduğunuz yerden nasıl satış yaptığını izleyebilirsiniz.
- İçecek Kafe Açmak
Günümüzde içecek tüketen insan sayısı arttığı gibi farklı içecekleri deneyimlemek isteyen insan sayısı da artıyor. Nescafe, çay gibi içeceklerin dışında farklı içeceklerin sunulduğu bir mekan açarak gelecekte bir Starbucks gibi ilerleyebilir ve içecek sektöründe kazanmaya başlayabilirsiniz.
- Düğün Salonu Açmak
Son çıkan yasa ile birlikte sokak düğünü yapmak çeşitli bölgelerde yasaklandı. Bu yasak sayesinde düğün salonlarında büyük bir patlama yaşandı. Ufak ancak içerisi güzel hazırlanmış bir salon kiralayarak düğün almaya başlayabilir ve kazancınızı artırabilirsiniz. 30.000 TL işe yapılabilecek işler noktasında düğün salonları size bu sermayenin 5-10 katını bir yılda verebilir.
- Çocuk Oyun Evi
Çocukların evde sıkılması ve ebeveynlerin hem kendilerini dinlendirecek hem de çocuklarını oynatabilecekleri alanlara ihtiyacı giderek artıyor. Apartman kültürünün olduğu bölgelerde çocuklar için açılacak olan oyun evlerinde sadece bir saatlik süren seanslar için en az 20 en fazla 100 TL’ye kadar ücret alınabiliyor.