Butik açmak? Kosgeb butik için destek veriyor mu? Merak edilen bu konuyu inceledik.
bir dükkan açmaya mı karar verdiniz? Kosgeb’e başvurup 15 günlük bir ders sonunda sertifika elde edeceksiniz. 18.000 bin lirası peşin toplam 30.000 kredi alabilirsiniz ve hemen dükkan kiralayıp işinize başlayabilirsiniz. Sertifika sahibi olarak iş yerinizi kurabilirsiniz. Danışmanınızla beraber yol almaya hazırsınız.
Süreci doğru adımlarla takip etmelisiniz ki ileride daha büyük sorunlar yaşamadan doğru bir şekilde ilerleyebilesiniz. Kosgeb tarafından verilen kullanıcı adı ve şifrenizle kosgeb e giriş yapabilirsiniz. orada danışmanınız da olacak. Girişimcilik desteğine artık hazırsınız.
Destek başvurusu oluşturmalısınız. Kaşe vurup imzalayıp evraklarınızı teslim ediyorsunuz. Limited veya şahıs firması kuruyorsunuz.ardından hibe almanız kolaylaşıyor. fakat unutmamalısınız ki yaptığınız bütün harcamaları kayıt altına almalısınız aksi taktirde kesinlikle hibe desteği alamazsınız. (Ödemeleri bankalar yoluyla yapın ki kosgeb’ten yararlanabilin. aksi taktirde yararlanamazsınız)
Deneyim Kazanma: Eğer bu alanda önceden deneyiminiz varsa bu iş koluna girmek size ek bir fayda sağlayacaktır. Deneyim işin gerekliliklerini uygun bir şekilde anlamanız konusunda size yardımcı olacaktır.
Uzmanlaşma: Farklı pazar trendlerine odaklanmaya çalışmayın. Bunun yerine belli bir pazar seçin ve kıyafetleri özellikle o müşterilere sunun. Gelinlik, spor kıyafetleri, bebek kıyafetleri ve buna benzerleri tercih edebilirsiniz. Müşterilerinize ne tür kıyafetler sunmak istediğinizin bir önemi yok, önemli olan kaliteyi sürdürmeniz.
İş Planı: Olası problemlerin önceden fark edilebilmesi için uygun bir iş planı geliştirin. Bu işletmenizin finansmanının korunmasında size yardımcı olacaktır.
Yatırım: Her giyim işinde mağazanın konumuna, büyüklüğüne, ürünlerin çeşitliliğine vb. göre değişen belli yatırımlar yapmak gerekmektedir. Bazı girişimciler finansmanlarını kendi birikimlerinin dışında yâda ailelerinin yardımıyla sağlarlar. Eğer krediye ihtiyacınız varsa ona göre davranın.
Lokasyon Seçimi: İyi bir lokasyon herhangi bir mağaza işletmeciliğinin başarısında harikalar yaratabilir. Trafiğin yoğun olduğundan emin olduğunuz ve gelecekte büyüme imkânına sahip lokasyonlara bakın. Giyim işinde, ürünlerinizi sergilemek ve depolamak için büyük bir alana ve alışveriş yapanlar için park yerine ihtiyaç vardır.
Envanter: Hedef kitlenizin ihtiyaçlarına göre giyim mağazanıza kıyafetleri depolamanız gerekmektedir. Tedarikçilerinizi ve toptancılarınızı seçin ve siparişlerinizi zamanında verin. Böylece teslim aldığınızda vitrine koyabilirsiniz.
Hukuki Yön: Giyim mağazası işletmeciliğine başlarken işletme ruhsatı almak gerekir. Şirketleşme ve vergi hesaplarının düzenlenmesi gibi hukuki konulara özen gösterilmesi gerekmektedir.
Pazarlama: Uygun pazarlama stratejilerini benimseyerek mağazanızla ilgili pazarda söylenti çıkartın. Pazarlamanın bu şekilde yapılması hedef müşterilerinizin dikkatini çekmede yardımcı olur.
Butik Açmak için KOSGEB
Giyim mağazası açmak isteyenlere devlet teşvik amacıyla Kosgeb desteği vermektedir. Kosgeb hibe kredisi ile giyim mağazası açmak isteyen tüm girişimcilerin mutlaka Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmalıdır. Kobiler için ve yeni iş yeri açacak olan girişimciler için bir çok programlar hazırlamıştır. Bu programlardan biride yeni iş yeri açacak olan girişimcileri ilgilendiren Girişimcilik Destek Programıdır. Girişimcilik Destek Programı genel olarak hibe ve faizsiz krediden oluşan destekler içermektedir. Eğitim amacı iş planı hazırlanması ile ilgili bilgiler içermektedir. Desteğe başvururken desteklerden faydalanmanız için iş planı projeniz uygun olması gerekmektedir. Destek almak için yapmanız gereken şey 32 saatten oluşan uygulamalı girişimcilik eğitimi programına katılmanız gerekmektedir. Bu kursların bitiminde kursiyerlere sertifika verilecektir. Destek başvurusunda bulunmak için sertifika almak zorunludur. Kurs programlarında iş planının nasıl hazırlanacağı anlatılmaktır. Ders veren hocalar konularında uzman kişilerdir ve anlatılan konular genel itibarla işletme ile ilgili olmaktadır. Kurs tarihlerini sürekli olarak takip etmeniz gerekmektedir. Kosgeb konu ile ilgili sürekli olarak kurs açmaktadır. Kurs tarihlerini duyurular bölümünden takip edebilirsiniz. Destek alabilmenin en önemli noktası iş planı hazırlamaktır. Kurulun iş planınızı kabul edebilmesi için, iş planının özgün ve kaliteli olması gerekmektedir. İnternetten bulabileceğiniz pek çok iş planı vardır. Bu iş planlarını örnek olarak alabilirsiniz. Ancak birebir indirmemenizde fayda var. Çünkü bunlar yol göstermek adına hazırlanan planlardır. İş planında girişimci ve işletme bilgilerine detaylı bir şekilde yer vermeniz gerekmektedir. Kurul bu iş planını belirlenen süre zarfında inceler. Yapılan inceleme sonrası destek vermeye karar verdiği kişileri ilan eder ve bu kişiler Kosgeb veri tabanına kayıt olurlar.
Butik Açmak için KOSGEB‘ten yararlanmak istiyorsanız video’yu kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.