cafe açmak için iş planı örneği, cafe açmak istiyorum sermayem yok, cafe proje örnekleri, playstation cafe kosgeb desteği, kosgeb restoran iş planı örnekleri, cafe açmak istiyorum maliyeti, kırtasiye açmak için devlet desteği, çay bahçesi proje örnekleri
Cafe açmak için öncelikler sermaye gereklidir. Kafe açmak isteyenler işletmelerinde satacakları ürünlerinin hangileri olduğuna karar vererek bunlara uygun ekipman almaları gerekmektedir. açılacak olan cafenin işletme potansiyelini de göz önünde bulundurmak gereklidir. İş yeri civarında hedef kitlenin ihtiyaçlarına yönelik ürünler satılması önemlidir. personel, ısıtma ve soğutma sistemleri, reklam tabelası, yazar kasa, bilgisayar televizyon gibi giderlerin yanı sıra vergi dairesine kayıt olmak için yapılacak olan gider kalemlerinin karşılanması için gerekli olan finansmanı sağlamak için, bankalar işyeri kredileri ile, franchise anlaşmaları ile marka dükkanlardan ve Devlet destekli krediler verilmektedir. Devlet Kosgeb hibe ve faizsiz kredilerle girişimcilere teşvik kredileri vermektedir. Kosge kredisi ile cafe açmak isteyenler Kosgebe başvuruda bulunarak işletme giderleri için hibe kredisi alabilirler.
KOSGEB cafe iş planı olmadan, sertifika sahibi olsanız da başvuru yapamazsınız. Çünkü KOSGEB, cafe işletmesi iş planınızı sizden isteyecek ve buna göre destek verip vermeyeceğini belirleyecektir. Bu nedenle, cafe iş planı oldukça önemli bir belgedir.
Ancak bu sertifika aldıktan sonra işletmenizi de yasal olarak kurmalısınız. İşletme kurulmadan asla başvuru yapılamıyor, çünkü. İşletmenizi kurup veri tabanına kayıt olduktan sonra cafe işletmenize ait iş planınızı yazmanız gerekmektedir.
KOSGEB girişimcilik aşamalarıyla ilgili kafanız mı karıştı? Süreci sonuna kadar merak mı ediyorsunuz? Aşağıdaki yazımızdan faydalanabilirsiniz.
Cafe işletmesi açmak ve KOSGEB’in desteğini almak isteyenler, çoğunlukla internet ortamında KOSGEB cafe iş planı örnekleri araştırmaktadır. Karşılarına çıkan iş planları ise vasat, belli bir düzenden uzak, eski, güncel olmayan iş planlarıdır. En önemlisi de hatalı ve hiç bir işe yaramamaktadır.
Biz de bu nedenle, güncel ve en son hali ile cafe iş planı örneği oluştuk ve sizinle paylaşmaya karar verdik.
KOSGEB cafe iş planı örneği 2018
Sizin için hazırlamış olduğumuz KOSGEB cafe iş planı örneğimizi aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Hazırladığımız iş planları, genellikle size yol göstermesi açısından sitemizde yer almaktadır. Kesin onay garantisi asla vermiyoruz. Kurul sunumları, mülakatların iyi geçmesi, destek için şartların tamamen sağlanması da iş planı onayı için oldukça önemlidir. Eğer, iş planınızı ve kendinizi mülakatta iyi anlatamazsanız, ne yazık ki iş planınız iyi yazılmış olsa bile projeniz reddedilebilir. Yine, şartlardan birisini sağlamıyorsanız, reddedilebilir.
Ancak, indirmeden önce bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. 2018 yılında, KOSGEB iş planı formatını yine değiştirdi ve eski sisteme geri döndü. Bu nedenle, KOSGEB başvuru formu 2018 yılında değişti, diyebilirim.
Aşağıda paylaştığımız cafe iş planı ise 2017 yılına aittir. En kısa sürede, 2018 yılı formatına göre de ekleme yapılacaktır. Birden fazla sektör olması nedeniyle bu iş planı örneğini standart, her sektöre uyarlanabilecek şekilde hazırlamayı düşünüyoruz. Aksi takdirde, binlerce iş planı hazırlamak zorunda kalacağız. Bu konuda, bizi Facebook sayfamızdan da takip edebilirsiniz.
Bu durum, aşağıdaki KOSGEB cafe iş planı örnekleri ile ilgili inceleme yapmaya engel değildir. Bu iş planını da inceleyerek 2018 yılı formatına uyarlayabilirsiniz.
Kosgeb kurumu işletmeleri maddi olarak destekleyen ve hem kendisine fayda sağlayacak hem de bulunduğu çevreyi kalkındıracak işletmelerin açılmasını sağlamak için fon sağlayan bir kuruluştur. Bu kuruluş belirli destekler ile hem küçük ölçekli hem de orta ölçekli işletmelere yardım sağlamaktadır. Kosgeb kredilerinin en büyük avantajı bankalara nazaran faiz eklentisinin olmamasıdır. Bu sayede bankalardan kredi çekerek iş kurmak yerine kosgeb kredisi ile işletme açmak kişiler için çok daha makuldür. Kosgeb kredileri kişilere nakit ihtiyacı sağlamakta ve işletmenin kuruluşundan sonra para kazanmaya ve kar elde etmeye başladığı süreye kadar kredilerin geri ödenmesini talep etmemektedir. Bu durum krediyi çeken girişimci ve işletmeciler için de oldukça avantajlı olmaktadır. Kosgeb kredilerinin yanı sıra belirli projeler ile bu kuruma gelen ve kosgeb girişimcilik kursuna giderek sertifika almaya hak kazanan kişiler genç girişimci hibesine de başvuru yapabilirler.
Kosgeb Kredisi İle Açılan İşletmeler
Kosgeb kurumundan alınan krediler ile açılan işletmeler belirli bir hizmet ya da ürün satışı yapıyor olmak gerekir. Bu hizmet ya da ürün kişilerin ihtiyaçlarına hitap etmeli ve kurulan işletme de geleceği olan, gerçekli bir işletme olmalıdır. İşletmelerin sürdürülebilir olanları ve kısa vadede kar edebilecek olanları kosgeb için öncelikli kredi verilen işletmelerdir. Cafe ve restoranlar bu sıranın başında yer almaktadır. Kosgeb kredisi ile cafe açmakkurumda belirtilen işlem başvuru sırası ile yapıldığında oldukça hızlı e kolay olmaktadır. Cafe açmak isteyen kişiler öncelikli olarak tüm yatırım maliyetlerini ayrı ayrı kalemler halinde hesaplayıp bunları bir iş planı içerisinde sıralamalıdır. İş planları Kosgeb’e teslim edildikten sonra orada bulunan değerlendirme heyeti tarafından proje değerlendirilir ve sizinle iletişime geçilerek kredi talebinizin onaylanıp onaylanmadığını iletilir.
Kosgeb Kredi Şartları
Kosgeb kredi verirken talepleri değerlendirme aşamasında bazı kriterleri baz almaktadır. Bu kriterlerden en önce geleni açılan işletmelerin sürekli olması, verimli olması ve kar vadeden bir iş olmasıdır. Bu anlamda da büfe, kantin, restoran ve cafe işletmeleri avantajlı durumdadır. Bu tür işletmeler çevresini kalkındırıcı etki açısında da oldukça ön planda olmaktadır.
Kosgeb İlk Başvuru Nasıl Yapılır?
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı yani Kosgeb; devlet tarafından kurulmuş olan ve küçük girişimcilere iş kurmaları konusunda çeşitli maddi destanlar sağlayan bir kurumdur. Kosgeb her yıl binlerce vatandaşa iş kurması adına geri ödemeli faizsiz krediler ve hibeler vermektedir. Sizin de hayata geçirmek istediğiniz bir iş fikriniz var ve maddi destek istiyorsanız Kosgeb’in bu programından yararlanabilirsiniz.
KOSGEB BAŞVU ŞARTLARI NELERDIR?
Kosgeb yaklaşık olarak 300 iş koluna dahil olan binlerce işletmeyi maddi olarak desteklemektedir. Sizin de iş projeniz veya halihazırda bulunan iş yeriniz Kosgeb’in desteklediği iş kollarına uyuyorsa diğer şartları da yerine getirdiğiniz takdirde KOSGEB’e başvurulabilirsiniz.
Yeni bir iş fikriyle başvuracaksanız öncelikle 18 yaşından büyük olmanız ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekmektedir. Ayrıca herhangi bir terör örgütüne üyelikten ceza alanlar bu devlet desteğinden faydalanamazlar. Sonrasında ise Kosgeb’in açmış olduğu Girişimcilik Eğitim Programı’na katılımları gerekmektedir. Bu eğitim programını da tamamladıktan sonra kosgeb uzmanlarına iş projenizi sunarak kabul ettirdiğiniz takdirde kosgeb ödeneğinden yararlanabilirsiniz. Halihazırda bir iş yeriniz varsa ve destek almak istiyorsanız da yerine getirmeniz gereken şartlar ise; iş yerinin herhangi bir borcunun bulunmaması, bulunduğu iş kolunun meslek odasına kaydının bulunması, iş yerinde bulunan demirbaş eşyaların detaylı bir listesinin hazırlanması ve iş yerinin kredi notunun yeterli olmasıdır. Bunlar kosgeb başvuru şartları için yeterlidir. Başvurunun cevaplanması süre almaktadır. Başvuru sonuçlarını kişi Kosgeb’in internet sitesinden öğrenebilmektedir.
KOSGEB’E BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Danışmanlık şirketleri aracılığıyla veya Kosgeb’in kendi internet sitesinden kosgeb ilk başvuru yapılabilmektedir. Bunlar dışında kosgeb başvuru evrakları tam olarak hazırlanmalıdır. Kosgeb’in istediği belli başlı evraklar bulunmaktadır. Bu evraklar her sene değişim gösterebilir fakat istenen evrakların belli başlı listesi şu şekildedir;
– Kosgeb Eğitim Programı sonunda alınan sertifika
– Halihazırda bulunan şirketler için kamu kuruluşlarından alınacak olan borcu yoktur belgeleri
– Şirketin hangi kola dahil olduğunu gösteren belgeler
– Halihazırda bulunan şirketler için kredi notunu gösteren belge
Girişimciler, bu belgelerin eksik olmaması şartını sağlamak koşuluyla Kosgeb’e hibe ve geri ödemeli faizsiz kredi için başvurabilirler.
Kosgeb Kredisi Kaç Günde Çıkar?
Kosgeb Kredisi Kaç Günde Çıkar?
Girişimcilere ve mevcut iş yerleri olanlara mevcut iş yerlerini geliştirmesi için devlet desteği olan kosgeb tarafından çeşitli destekler sunuluyor. Özellikle yeni bir iş fikri olan ve bunu hayata geçirmek isteyen birçok girişimci, bu hayallerini gerçekleştirmek için KOSGEB’e müracaat ediyor. Kosgeb girişimcilerin iş planlarını inceleyerek belirli kriterlere uygunluk göstermesi durumunda çeşitli kredi imkanı sağlıyor. Kosgeb imkanlarından yararlanmak için öncelikle kosgeb kurslarına katılarak bu kurs neticesinde kursa katılım belgesinin alınması gerekiyor. Sonraki aşamada ise KOSGEB’in belirlemiş olduğu diğer şartların yerine getirilmesi durumunda bu şartlardan yararlanmalarına imkan sağlanıyor. Kosgeb şartlarından yararlanmak için bu şartların en kısa süre içerisinde gerçekleştirilmesi gerekiyor.
Kosgeb Şartlarından Yararlanma Şartları Nelerdir?
Birçok girişimci kosgeb başvurusu sonrasında Kosgeb kredisi kaç günde sonuçlanır sorusuna cevap arıyor. Kosgeb başvurularının kısa süre içerisinde sonuçlanması girişimcinin belirlenen şartları kısa süre içerisinde yerine getirmesi ile mümkün hale gelebiliyor. Girişimcilerin kosgeb kredi kaç günde çıkar sorularına verilecek en güzel yanıt, kredilerin en kısa sürede çıkması için danışman desteği alınması ile daha kısa sürede çıkacağı yönündedir. Öncelikle iş fikirleri kosgeb şartlarına uygun olup olmadığı denetleniyor. Kurulacak iş yeri ile ilgili mekan işlemlerinin girişimcinin kredi çıkmadan önce yerine getirmesi gerekiyor. Bu süre zarfı içerisinde yapılacak tüm masraflar girişimci tarafından yapılacağından yapılan tüm masrafların belgelenmesi gerekiyor. Kosgeb inceleme işlemleri bittikten sonra kredi onayı verildiğinde yapılan tüm masraflar kredi olanaklarının dışında belgelendirilmesi şartı ile ödeme olarak girişimcilere geri ödeniyor. Kosgeb başvurusu yapan girişimcilerin öncelikli olarak dikkat etmeleri gereken konu kuracakları iş kolunun alışılmışın dışında olmasıdır. Bu durumda kosgeb kredisi daha erken çıkabiliyor.