Ev & DekorasyonGENEL

Ferforje Kapı Nasıl Boyanır

Ferforje Kapı Nasıl Boyanır, Ferforje Fransızca kökenli bir kelimedir. Demirin yüksek ateşte dövülmesinin sonucunda ortaya çıkan şekillere verilen isimdir. Oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Hem bahçelerde hem evlerde kullanılabilir. Buna rağmen sert gün ışığına ve iklime maruz kalmak, demir bir kapının olduğundan çok daha eski görünmesine neden olabilir. Evinizin ya da bahçenizin dekorasyonunu geliştirmek adına demir boyamayı öğrenirseniz, kapınızın daha yeni görünmesini sağlarsınız.

Ferforje Kapıları Neden Boyanmalı?

Ferforje kapıları boyamak için birçok sebep var. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir:

Demir kapınıza bir kat daha boya vererek yepyeni görünmesini sağlayabilirsiniz.

Demir kapı boyanmadığı noktada paslanmaya neden olan rutubete ve neme maruz kalır.

İşlenmemiş pas, demir kapıyı tahrip etmeye devam edecek ve sonunda maddi değerini de düşürecektir.

Ferforje Kapıları Boyarken İzlenecek Adımlar

Ferforje kapıları yeniden boyamak istiyorsanız, ancak nasıl yapılacağından emin değilsiniz. Kapınızı boyarken yapmanız gereken bazı adımlar olduğu gibi, kapıya zarar verebileceğinden kaçınılması gereken bazı adımlar da vardır. Demir kapı boyarken izlenmesi gereken bazı basit adımlara göz atalım.

Öncelikle ferforje kapıyı boyamak için gerekli malzemeleri temin etmeliyiz. Bu malzemeleri sıralayacak olursak eğer;

Metalik boya
Temizleme sıvısı
Tel fırça
Boya sıyırıcı
Boya fırçaları
zımpara kağıdı
Yumuşak ve hassas kumaşlar

Malzemeleri temin ettikten sonra ferforje kapılarının nasıl temizlenmesi gerektiğine dikkat etmek gerekir. Bulunduğunuz iklim boyama faaliyetinizi önemli ölçüde etkiler. Ortam sıcak ve kuru olmalı ve bununla beraber kapınızın dışı da kuru olması gerekir. Ferforje kapının boyanma işlemine başlamadan önce ortam neminin %80′ in altında olunmasına dikkat edilmelidir. Bu, nemin ve nemin boyaya sıkışmasını ve ütünün yüzeyine taşınmasını önleyecektir. Aynı şekilde boya ile demir kapınızın açıkta kalan yüzeyi arasında sağlam bir bağlantı da dikkate alınacaktır.

Ortam şartları kontrol altına alındıktan sonra yapılması gereken sonraki adım, kazımak ve zımparalamaktır. Nemi gidermek için demir kapınızın tüm yüzeyini silin. Bu noktada, tüm eski boyayı çıkarmak ve pas lekelerini ortaya çıkarmak için boya sıyırıcınızı kullanın. Paslanmayı gidermek için tel fırçayı kullanın ve kalıntıları eski bir boya fırçasıyla ortadan kaldırın. Boya ve pasın tamamını yok etmezseniz rutubet içeri girerek demire zarar verir. Bazı metal boyalara, doğrudan boyaya karıştırılmış pas önleyici astar ile erişilebilir. Astarı boyadan bağımsız olarak uygulamaya da karar verebilirsiniz. Astarın kuruması gerekir; Boya ve astar tabakası arasında sağlam bir bağlantı sağlamak için hemen sonra metal boyanızı uygulamanız gerekecektir.

Ferforje Kapıyı Boyarken Kaçınılması Gerekenler

Kapıyı sökerek işlemi yapmak size büyük zorluklar çıkaracaktır bu nedenle eğer kapıyı sökmeyi düşünürseniz demir bir kapı ağır ve tek başına sökülmesi zor olduğu için tek başınıza sökmemenizdir. Gerekli yardıma sahip olduğunuzdan emin olun. Kaçınılması gereken sonraki adım, eski boyayı boyamak. Mevcut boyayı boyarsanız, uygun astarlama alanınız olmaz ve bitmiş ürününüz kazınmış ve dağınık görünecektir. Kaçınılması gereken bir diğer adım ise durulamayı unutmak. Toz kalıntılarının kapı yüzeyine yapışmasını önlemek için demir kapınızı durulamanız önemlidir.
Kaçınmanız gereken son adım, astar kurumadan kapıyı boyamaktır. Astarın kuruması için en az 24 saat bekletilmelidir. Astar kurumazsa boyaya karışır ve son ürün buna değmez.

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu