[ad_1]
Google TV, Google’ın Akıllı TV’ler veya TV Kutuları için sunduğu en modern ve verimli işletim sistemidir. Bununla birlikte, Android TV hala büyük bir pazar payına sahiptir ve kullanıcılar arasında popülerlik açısından güçlüdür. Sebeplerden biri, Android TV cihazlarının geniş teklifidir. Android TV çalıştıran çok çeşitli ucuz akıllı TV’ler ve kutular var. Ancak, görünen o ki, tüm kutular işletim sisteminin doğrulanmış veya güvenli bir sürümünü çalıştırmıyor. Bu nedenle, Google ihraç A uyarı kabataslak ucuz TV kutularının tüm kullanıcılarına.
Google, doğrulanmamış TV Kutuları konusunda kullanıcıları uyarıyor
Arama devi, Android TV kullanıcılarına kitlerinin kötü amaçlı yazılımlarla dolu yarım yamalak bir sahte olmadığından emin olmaları için önemli tavsiyeler verdi. Bölgedeki uzmanlar yakın zamanda birçok popüler akış kutusunun göründüğü gibi olmadığını ortaya çıkardı. Bu cihazlar Google tarafından yapılmasa da önceden yüklenmiş Google uygulamalarıyla birlikte gelirler.
Açıklanan tehlike
Birbirinden bağımsız iki güvenlik araştırmacısı, nihayetinde bir “tıklama tuzağı” yükü sağlamak için komuta ve kontrol sunucularına bağlanmak için kötü amaçlı yazılım kullanan Android TV cihazları buldu. Rapora göre, faillerin arka planda reklamlara tıklayarak gelir elde ettikleri yer burasıdır. Bu sözde reklam tıklama dolandırıcılığıdır. Güvenliği ihlal edilmiş Android TV cihazı, binlerce TV kutusuna girebilen bir botnet’in parçası olmak için kullanıcının izni olmadan başkalarıyla birleşir.
TechCrunch, çevrimiçi olarak satılan birkaç ucuz ve oldukça popüler Android TV cihazının, koordineli siber saldırılar başlatabilen önceden yüklenmiş kötü amaçlı yazılımlara sahip olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Markaları takip etmek zor, ancak bu cihazlar Rockchip ve Allwinner’ın popüler Çin çipleriyle övünüyor. AllWinner T95Max, RockChip X12 Plus ve RockChip X88 Pro 10 gibi yongalara sahip bazı TV Kutuları, kötü amaçlı yazılım bulaşmış ürün yazılımı kullanıyordu.
Arama devi, etkilenen kullanıcılardan birçok soru aldıktan sonra şimdi sorun hakkında konuştu. Google, bazı kutuların yanlış bir şekilde Android TV işletim sistemi olarak görünmek için kendilerini pazarladığını belirtiyor. Ancak, bazı durumlarda, bu yarım yamalak TV kutuları yalnızca normal Android çalıştırıyor. Üreticiler, normal Android TV işletim sistemi gibi görünmelerini sağlamak için bir “yenileme” yaptı. En büyük sorun ise bu cihazların Play Protect sertifikalı olmaması. Bu, özellikle banka baskın tehditleri söz konusu olduğunda işletim sisteminin ve uygulamaların güvensiz kabul edilebileceği anlamına gelir.
Haftanın Gizchina Haberleri
Play Protect nedir ve neden bu kadar önemlidir?
Google, “Cihazlar için kullanıcı güvenliği ve gizliliği, Android TV işletim sistemi ekosistemi için en önemli önceliktir” dedi. Şirket devam ediyor; “İşte bu nedenle, Android TV işletim sistemi cihazlarının katı güvenlik ve gizlilik politikalarına uymasını sağlamak için ortağımızla birlikte çalışıyoruz. Kalite ve kullanıcı güvenliğini sağlamak için kapsamlı testlerden geçmeleri gerekir. Bu cihazlar Play Protect sertifikalıdır, yani cihazınızı, uygulamalarınızı ve verilerinizi güvende tutan Google’ın yerleşik kötü amaçlı yazılım korumasıyla birlikte gelirler”.
TV BOX’umun Android TV çalıştırıp çalıştırmadığını nasıl kontrol edebilirim?
Arama devi, kullanıcıların bu hilelere düşmemesi için kullanıcıları şuraya bakmaları konusunda uyarıyor: Android TV web sitesi. Oradan, cihazlarının üreticisinin onaylananlar listesinde olup olmadığını görebilecekler. Ayrıca kutularının Play Protect sertifikalı olup olmadığını da kontrol edebilirler.
Android TV Kutumun Play Protect Sertifikalı olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim?
TV Kutunuzun güvenli olduğundan ve Play Protect sertifikalı olduğundan emin olmak için Google Play Store’a gitmeniz yeterlidir.
- TV Kutunuzda PlayStore’u açın
- Sağ Üstteki Profil Simgesine Tıklayın
- Play Protect’i bulun ve “Play Protect Sertifikasyonu” başlıklı başlığı arayın.
- Oradan, cihazınızın sertifikalı olup olmadığını belirleyebilirsiniz.
Google, “Cihazınız Play Protect sertifikalı değilse, üreticiyle iletişime geçmenizi ve tamamen test edilmiş, Play Protect sertifikalı bir cihaz istemenizi öneririz” dedi.
Açıkçası, yarım yamalak bir markadan ucuz bir TV kutunuz varsa, muhtemelen Play Protect sertifikasına sahip bir cihaz isteme şansınız olmayacaktır. Ancak, gerekli güvenlik gereksinimlerine uymayan bir cihazı kullanmaya devam etmeyeceğinizden emin olmak için adımlar yararlı olacaktır.
[ad_2]