Artık eskiden olduğu gibi engelli hastalarınız için bez parasını cebinizden ödemek durumunda kalmıyorsunuz. Üstelik bunun için yapacağınız işlemde oldukça basit. Yapmanız gereken şey eczaneden ya da anlaşmalı olan merkezlerden tıpkı ilaç alır gibi ödeme yapmadan hasta bezi alabiliyorsunuz.
Hasta Bezi Nasıl Yazdırılır?
Hasta bezi yazdırmak için bir heyet raporuna ihtiyacınız yoktur. Bunun için uzman bir doktorun verdiği rapor size yeterli olacaktır. Eğer ki hastalık bu bezi kullanmayı gerektiriyorsa o zaman aldığınız rapor sonucunda hasta bezi için ücret ödemiyorsunuz. SGK bunu sizin yerinize karşılayabiliyor. Eskiden hastalar hasta bezini alırken anlaşmalı olan merkezlerden alıp kendi ceplernden parasını ödüyordu. Sonrasında ise aldıkları belgelerle birlikte SGK’nın yolunu tutup bu belgeleri buraya teslim ediyorlardı. Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklik ile birlikte artık hasta bezi kullananlar bu bezlerini eczanelerden ya da diğer anlaşmalı merkezlerden para ödemeden alabilmekte. Ancak hasta bezi devlet ödemesi için bazı gerekli şartların ve belgelerin hazırlanarak bezin alındığı yere ibraz edilmesi gerekir.
Hasta altı bezi ödeme koşulları nelerdir?
Sosyal güvenlik kurumu 2 ayda bir olmak üzere toplamda 240 adet hasta bezini karşılıyor. Bu da günlük miktara baktığımız zaman 4 adet kadar yapıyor. 240 adet hasta bezine para vermeden satın alabiliyorsunuz.
Hasta Alt Bezleri Karşılanması Şartları Nelerdir?
Hasta bezinin alınması için uzman doktor tarafından mesane ve rektum kontrolünün olmadığının raporla belirtilmesi gerekiyor. bu çocuklar için en az 2 yaşını tamamlamış olması isteniyor. Günde 4 adeti geçmemek kaydı ile en gazla 2 aylık reçete yapılıyor.
İdrar inkontinansı ve gaita inkontinansı olan hastalara hasta alt bezi ve hidrofilik kendinden kayganlaştırıcılı sonda fatura edilmesi halinde Kurumca bedeli karşılanır.