Hesap işletim ücreti nedir? Bankalar sunduğu hizmetleri hesap işletim ücreti adı altında ücretlendirir. İşlemlerde bu kesintileri müşterilerine yansıtır. Miktarı bankadan bankaya göre değişir. Son günlerde Danıştay bu ücretin alınmaması yönünde karar aldı. Geçmişe dönük 10 yıllık hesap işletim ücretleri müşterilerin hukuksal mücadelesi sonucu geri ödenmektedir.
Hesap İşletim Ücreti Geri Nasıl Alınır?
Hesap işletim ücreti, bankaların belirlemiş olduğu tarih aralığında bankalar tarafından otomatik olarak tahsil edilir. Banka hesabınızda sürekli olarak para bulunduran birisiyseniz bir gün hesabınızdan kesinti yapıldığını, hesap işletim ücretinin de hesabınızdan otomatik olarak kesildiğini
Görebilirsiniz. Bu ücreti almak ve almamak banka sözleşmesine bağlı olarak gerçekleşir. Sözleşmede böyle bir ibare yoksa banka sizden bu ücreti alamaz. Bu kesinti yapılmışsa Tüketici hakem hayatine başvurarak 10 yıllık geriye dönük ödemenizi alabilirsiniz. Danıştay kararını bir dilekçeye ekleyip 10 sene içinde hesap işletim ücreti kesilmişse bunların dekontlarını bankadan isteyin. Dilekçe ile birlikte noterden ihbarname yapıp iadeli taahhütlü bir şekilde hesap işletim ücretini talep edin. Olumsuz yanıt gelirse tüketici hakem heyetine başvurmalısınız.
Hesap İşletim Ücreti Ödememek İçin Neler Yapabilirsiniz?
Bankanız sizden hesap işletim ücreti kesiyor ve siz bu ücreti ödemek istemiyorsanız bankanızı değiştirin. Hesap işletim ücreti almayan bankalara internetten ulaşabilirsiniz. Mevcut bankanıza otomatik ödeme talimatı vererek hesap işletim ücreti vermekten kurtulabilirsiniz. Bankanızı arayıp bu konuda detaylı bilgi alabilirsiniz.