[ad_1]
Ne derseniz deyin, Google’ın son birkaç Pixel cihazına bazı iyi ekranlar yerleştirdiği inkar edilemez. Örneğin, çok iyi kalibre edilmiş bir ekranla gelen Pixel 7 Pro’yu düşünün. Ancak bazı senaryolarda yeterince parlak olmadığı için eleştirildi. Eh, Google Pixel 8 bu konuda gelişti.
Ve Google Pixel 8’de bir yükseltme gören yalnızca ekranın parlaklığı değil. Google içindeki kaynak, yeni seri, telefondan en iyi görüntüleme deneyimini almanızı sağlamak için yepyeni ekran teknolojilerine sahiptir. Başka bir deyişle, önceki Pixel cihazların ekranlarından çok şey değişti.
Pixel 8 için Kompakt Boyut ve 8 Pro için Daha Düz Ekran
Mükemmel telefon boyutu hakkındaki fikriniz diğerlerinden farklı olabilir. Ne de olsa bu yıllardır süregelen bir tartışma. Ancak ne düşünürseniz düşünün, Google Pixel serisi piyasaya sürüldüğünde genellikle iki boyutta gelir. Pro olmayan model 6,3 inç olma eğilimindeyken, Pro model 6,7 inç ekrana sahip.
Bu, kullanıcılara küçük ve büyük boyutlu bir telefon arasında seçim yapma şansı verir. Ancak Google, Pixel 8 serisi ile formülü biraz değiştiriyor. Pro olmayan model 6,3 inç yerine 6,17 inçtir. Bu, standart modeli daha cep dostu ve boyut olarak kompakt hale getirir.
Öte yandan Pixel 8 Pro, önceki modelle aynı 6,7 inçlik ekranı koruyor. Ancak amiral gemilerinde düz ekranları sevenler için bir parça iyi haber var. Pro modelindeki panel Pixel 7 Pro’dan daha düz!
Bunun dışında Google, her iki modun köşelerinde ince ayar yaptı. Ekranlar, cihazların ergonomisini geliştirmesi gereken öncekinden biraz daha az kare.
Dış Mekanda Daha İyi Görüntüleme için Daha Parlak Ekranlar
Geçmişte Google, Pixel cihazları için her zaman OLED ekranlara takılıp kalmıştı. Ve Pixel 8 serisi bu konuda bir istisna değildir. Ancak Google, panellerin üreticisini değiştirdi. Son birkaç nesildir Google, ekranlar için yalnızca Samsung’a güvendi.
Buna karşılık, Google Pixel 8 Pro’da Samsung’dan bir panel var, ancak standart telefon şu anda iki görüntüleme kaynağına sahip: Samsung ve BOE. Google içeriden biri, telefonların iki versiyonda gönderilip gönderilmeyeceğini doğrulamasa da, her iki panel de aynı özellikleri paylaşıyor.
Ancak soru şu ki, ekranlar Pixel 7 serisiyle nasıl karşılaştırılır? Google, önemli ölçüde geliştirilmiş parlaklığa sahip ekranları tercih etti. Kodda beyan edilen değerlere göre Pro Pixel 8 olmayan mod, HDR içerikte 1400 nite kadar pik parlaklık elde edebiliyor. Ve Pro modeli 1600 nite kadar çıkabilir.
Haftanın Gizchina Haberleri
Karşılaştırıldığında, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro, HDR içeriğinde yalnızca 1000 nite ulaşabildi. Pixel 8 cihazlarındaki bu parlaklık yükseltmesi, parlak dış mekan koşullarında ekranların daha görünür olmasını sağlayacaktır.
Pixel 8 Pro’da Biraz Daha Düşük Ekran Çözünürlüğü
Ekran çözünürlüğüne gelince Pixel 8, Pixel 7 ile aynı sayılara sahip. Yani selefi ile aynı 2400×1080 çözünürlüğe sahip. Ancak yeni serideki Pro modelinde hafif bir düşüş görüldü. Ekran çözünürlüğü 2992×1334 pikseldir. Karşılaştırıldığında, Pixel 7 Pro 3120×1440 piksele sahip.
Ancak bence ekran çözünürlüğündeki bu küçük düşüş o kadar da fark edilmeyecek. Biraz daha düşük çözünürlükte bile, Google Pixel 8 Pro’nun ÜFE’si (İnç Başına Piksel) 490’dır ve bu oldukça yüksektir. Böylece telefonda keskin ve detaylı görüntüler almayı bekleyebilirsiniz.
Gelişmiş Değişken Yenileme Hızı
Pixel 6 serisinden bu yana Google, Pro ve Pro olmayan modeller arasındaki ana farklardan biri olarak yenileme hızını kullanmıştır. Örneğin, Pro olmayan Pixel 6 modeli 90Hz ekrana sahipken Pixel 6 Pro, 120Hz ekrana sahiptir. Pixel 6a ise 60Hz’lik bir panelle geldi.
Google, geçtiğimiz günlerde 90Hz panelli Pixel 7a’yı çıkardığı için Pixel 7 serisi ile bir değişiklik yaptı. Bu, serinin düşük seviye seçeneğinin orta seviye seçenekle daha iyi rekabet etmesini sağlar. Şimdi ise Google, Pixel 8 serisi için aradaki farkı yeniden açtı. Hem Google Pixel 8 hem de Pixel 8 Pro, 120Hz ekranlarla birlikte gelir.
Peki, Pixel 8 serisinin Pro ve Pro olmayan modelinin ekranlarını birbirinden ayıran nedir? Google, Pro modeline değişken yenileme teknolojisini entegre etti. Pil ömrünü artıracak ve sorunsuz bir genel deneyim sunacak şekilde 60 Hz ve 120 Hz arasında sorunsuz bir şekilde değişebilir.
Değişken yenileme hızı, önceki Pixel modellerinde mevcuttu. Ancak bu telefonlar yalnızca birkaç önceden tanımlanmış yenileme hızı arasında geçiş yapabilir. Bu, yazılım tarafında biraz dalgalı bir deneyimle sonuçlandı. Ayrıca, ekranlar yenileme hızını değiştirdiğinde çok fazla ekran yırtılması yaşarsınız.
Ayrıca, yeni ekranlar yenileme hızını 5 Hz’e kadar düşürerek pil ömrünü önemli ölçüde artırabilir.
Son düşünceler
Google Pixel 8 serisi ekran hakkında bildiğimiz hemen hemen her şey bu. Ve anlayabileceğiniz gibi Google, diğer Android amiral gemisi cihazlarıyla daha iyi rekabet edebilmek için ekran oyununu yükseltti. Ve kaçırdıysanız, serinin kamera özelliklerini de aynı kaynaktan aldık. Google’ın yeni seride kamera yükseltmeleri sunup sunmadığını görmek istiyorsanız göz atın.
[ad_2]