[ad_1]
Söz verildiği gibi Meta, Twitter’a yanıtını Konular biçiminde başlattı. Uygulama geçen Perşembe günü başlatıldı ve dünya çapında 10 milyondan fazla indirme ile kısa sürede başarıya ulaştı. Uygulama, 16 yaşındaki Twitter’a önemli bir rakip olarak geliyor. Şimdi pek çok kullanıcı, Threads’in Twitter’ı aşıp Elon Musk’ın sosyal medyasının yerini alabilecek mi yoksa yakın gelecekte unutulacak mı diye soruyor. Hala Threads uygulamasının Twitter ile karşılaştırmasını merak ediyorsanız, bu iki uygulama arasındaki bazı önemli farkları listeledik. Önerileri benzer olsa da, aralarında bazı farklar. Bu farklılıklar, her iki uygulamanın bir arada var olmasına izin verebilir, ancak karar vermek kullanıcılara kalmış olacaktır.
Meta tarafından yazılan ileti dizileri Twitter’a çok benziyor. Bununla birlikte, İnternet topluluğu “İplikler Twitter’ı yok edecek” fikrine tamamen satılmıyor. Bu nedenle, karar verdik bazı farklılıkları listeleyin bu iki platform arasında
Konular ve Twitter Arasındaki En Büyük 5 Fark
1 – Kullanılabilirlik
Twitter bir web sitesi olarak 16 yıl önce ortalıkta dolaşıyordu ve bu basit amaç ile popülerlik kazandı. Ancak mobil navigasyon standart hale gelir gelmez geliştirilmekte olan Android ve iOS uygulamaları ile kendini akıllı telefonlara hızla adapte etti.
Threads ise yalnızca uygulamaya yönelik bir hizmettir. Bu, yalnızca iOS ve Android uygulama mağazalarında mevcut olduğu anlamına gelir, bu da özel mobil deneyim anlamına gelir. Gelecekte masaüstü bilgisayarlar için bir sürümü atamayız. Instagram’ın deneyim odağı mobil uygulamalardır, ancak platformun daha sonra deneyimi tamamlamak için gelen daha küçük bir masaüstü sürümü de vardır. Threads “bir Instagram uygulaması” olduğundan, baba uygulamasının izinden gitmesini bekliyoruz. Ancak şimdilik kullanıcılar mobil sürümle sınırlı.
2 – Hesap senkronizasyonu
Twitter’da birden fazla giriş seçeneği kullanmak mümkündür. E-postanızı, telefon numaranızı ve hatta yalnızca kullanıcı adını seçebilirsiniz. Hesap bağımsızdır ve başka herhangi bir uygulamaya bağlı değildir. Sadece günlük bilgilerini ödünç alır.
Konular doğrudan senkronize edilir ve Instagram hesabınıza bağlıdır. Şu anda, Instagram hesabınız dışında Konulara giriş yapmanın başka bir yolu yoktur ve bunun tersi de geçerlidir. Instagram hesabınızı silmeden ileti dizileri bile silinemez. Bu son kısım, Threads hesaplarını oluşturduktan sonra kendilerini sıkışmış hisseden kullanıcılar arasında tartışmalara yol açtı. Bu süreçte Instagram’ı kaybetmeden hesabı silemezler. Şimdilik tek seçenek, Hesabı Devre Dışı Bırak seçeneğiyle profillerini devre dışı bırakmaktır.
Haftanın Gizchina Haberleri
3 – Fiyat ve Doğrulama
Musk rejiminden önce Twitter’ın ana deneyimi tamamen ücretsizdi ve doğrulama işlemi de bu ücretsiz kullanımın bir parçasıydı. Ancak, Elon Musk yönetimi ele aldığından beri, bazı kullanıcılar için ücretsiz deneyimden ödün vererek Twitter Blue aboneliğini ilerletiyor. Twitter Blue kullanıcıları ek kelime sayısının keyfini çıkarabilir ve reklamsız olabilir ve doğrulama mavi işareti artık plana bağlıdır.
Meta da Instagram ile aynı şeyi yaptı, ancak bir hizmet olarak yalnızca doğrulama işaretini sunuyor. Konu doğrulaması Instagram’dan aktarılır ve bu nedenle yalnızca mavi bir tiktir, Twitter Mavi ise başka avantajları olan bir mavi tiktir. Her iki platform da neredeyse aynı miktarda 8 ABD doları alıyor.
4 – Konular ve Twitter’daki Multimedya Gönderileri
Her iki platform da kullanıcının web sitesi bağlantıları, videolar ve resimler yayınlamasına izin verir. Bir kullanıcı, her iki hizmette de GIF yayınlayabilir. Bununla birlikte, Konular’a gönderebilmek için önce GIF’i kamera rulosuna kaydetmeniz gerekir. Bunun yanı sıra, Konular’da aynı anda daha fazla resim ve video yayınlanabilir. Twitter, tweet başına dört öğe sınırına sahiptir. Konular ayrıca, Instagram’daki carousel gönderilerine benzer şekilde, tek bir gönderide 10 öğe paylaşmanıza olanak tanır.
5 – Metin Sınırı ve Besleme İyileştirme
Twitter 140 karakter sınırlaması ile popüler hale getirildi. Aslında sosyal medya, kullanıcıların kendilerini web’de ifade etmeleri için yeni bir yol yarattı. Bu sınırlama ile kullanıcıların düşüncelerini kısa yoldan ifade edebilmeleri gerekecektir. Sınır daha sonra 280 olarak revize edildi ve Twitter Blue ile sınırlama kaldırıldı.
Konular, kullanıcılara standart olarak makul bir miktar olan 500 karaktere kadar sunarak aradadır. Metin sınırı dışında, Konular’da birine özel olarak mesaj göndermenin bir yolu yoktur. Twitter’ın DM özelliği, en azından şimdilik, Konular’da eksik.
Konular, bir kullanıcının kullanıcı adları ve hesaplar dışında herhangi bir şey aramasına izin vermez. Hashtag’ler ayrıca uygulamada mevcut değildir. Uygulamanın akışı, bir kullanıcının hesabı takip edip etmemesine bakılmaksızın herkesin gönderilerini de gösterir. Twitter ise iki besleme seçeneği sunuyor. Biri kullanıcı tercihlerine göre, diğeri ise aşağıdakilere göre düzenlenir.
Bunun dışında Threads, gezintiniz boyunca sizi reklamlarla rahatsız etmez. Ancak, bu son kısma umut bağlamayın. Meta’nın büyük olasılıkla uygulamadan para kazanması gerekeceğinden, bu durum muhtemelen gelecekte değişecektir.
Sonuç – Threads’in önünde hala uzun bir yol var
Sonuç olarak, Twitter ve Konular arasında hala bazı önemli farklılıklar var. Şimdilik, bazı kullanıcıların öne sürdüğü gibi Threads’in “Twitter katili” olduğunu söyleyemeyiz. Uygulama, benzer bir deneyim sunmak için burada görünüyor, ancak henüz ilk günlerinde. Eksik bazı temel özellikler var, bazıları platformu ana rakibine kıyasla daha çekici hale getirebilir.
Şimdilik hem Threads’in hem de Twitter’ın bir arada var olacağına inanıyoruz. Birinin diğerinin üstesinden gelip gelmeyeceğini belirlemek yaratıcılarına ve sürdürücülerine kalmıştır.
[ad_2]