Otizm her ne kadar sorun olarak kabul ediliyor olsa da onunla yaşamayı öğrenebilmek gerekir. Bu durumda ailelere çok büyük görev düşüyor. Bu anlamda da otizmli çocuk ailelerinin sıklıkla karşılaştığı bir takım sorunlar vardır. Bu makalemizde otizmlilerde en sık görülen hastalıkları ele almak istedik.
En çok Görülen Hastalıklar
- Bağırsak Sorunları,
- Alerjiler,
- Otoimmün Hastalıklar
- Epilepsi
- Kas Problemleri
Yukarıda ki hastalıkları gösterdik ancak bunlar hakkında yazılı bir kaynak olmadığından dolayı bu konuda farklı yönde görüş bildiren uzmanlarda vardır.
Otizm nedir?
Otizm denildiği zaman ilk akla gelen konu kişinin kendi sosyal iletişiminin yetersiz ve davranışlarında bozukluk olduğu ve bunun ciddi sorunlara neden olabileceği düşünülen bir rahatsızlık gelir. Özellikle erken çocukluk döneminde görülebildiği gibi ilk okul çağına gelmiş çocuklarda da bu teşhis konulabilmektedir. Otizmin erken teşhis edilebilmeleri için de ailelerin çocuklarını çok iyi tanıyor olmaları önemlidir.
Otizm nedir ve belirtileri nelerdir? Öğrenmek istiyorsanız tıklayınız.
Otizmli çocuklara genel olarak bakarsanız kendi yaşıtları arasında dil gecikme konusunda 23 kat daha fazla gecikmenin olduğunu görebilirsiniz. Gelişimsel olarak bu durum 17 kat daha fazladır.
Otizmli çocuklar normal çocuklara göre daha fazla nöbet riski altındadırlar.
Sonuç olarak hayat her zaman bir risktir ancak otizmli çocuk anne ve babası olarak sizin temel haklarınızla mücadele zorunluluğunuz daha fazladır. Otizm hastalığı ile tanıştığınız ilk anda hayatınızda ciddi yıkımlar meydana gelebiliyor ve ister istemez kayıplar yaşıyorsunuz. Psikolojiniz zaten alt üst olmuş durumda.