[ad_1]
Sony, canlı hizmet oyunlarına geleneksel tek oyunculu oyunlardan daha fazla yatırım yapacağını duyurdu. Bu, tarihsel olarak yüksek kaliteli tek oyunculu deneyimleriyle tanınan şirket için önemli bir değişim. Sony, tek oyunculu oyunları tamamen terk etmiyor. Ancak şirketin canlı servis oyunlarına daha fazla önem verdiği açık.
Sony, tek oyunculu oyunları tamamen geride bırakmayacak
Sony, canlı hizmet oyunlarına daha fazla odaklanarak birinci taraf oyunlara yönelik yatırım stratejisini değiştirdi. Şirket, 2019 yılında bütçesinin %88’ini tek oyunculu oyunlara yatırırken, yalnızca %12’sini canlı hizmete ayırdı. Ancak bu denge 2023’ün kendisinde değişmeye başlayacak.
Salı günkü bir iş sunumunun parçası olarak Sony, portföyüne nasıl yatırım yapmayı planladığına ilişkin bazı güncellemeler paylaştı. Şirket, mevcut mali yılda canlı hizmet oyunlarına yaptığı yatırımı %55’e çıkarmayı bekliyor. Ve bu yatırımın MY25’e kadar %60’a çıkması planlanıyor.
Şirketin canlı hizmet oyunlarına daha fazla yatırım yapma kararı, muhtemelen bu tür oyunların artan popülaritesinden kaynaklanıyor. Canlı hizmet oyunları, uzun bir süre boyunca oynanmak üzere tasarlanmıştır ve genellikle yinelenen bir gelir modeline sahiptir. Bu, genellikle bir kez oynanan ve sonra kaldırılan geleneksel oyunlardan zaman içinde daha fazla gelir elde edebilecekleri anlamına gelir. Canlı hizmet oyunlarına örnek olarak Fortnite verilebilir. DOTA 2ve CS:GO.
Haftanın Gizchina Haberleri
SIE başkanı Hermen Hulst geçtiğimiz günlerde şirketin şu anda 12 canlı hizmet oyunu üzerinde çalıştığını paylaştı.. Mart 2026’da mali yılın sonuna kadar bu oyunları piyasaya sürmeyi hedefliyorlar. Bu, Mart ayında sona eren bir önceki iş yılında geliştirilmekte olan üç oyuna göre önemli bir artış..
Sony, uzun süredir canlı servis oyunlarına hazırlanıyor
Sony, canlı hizmet oyun portföyünü genişletmek için son yıllarda bir dizi hamle yapıyor. Şirket, Bungie, Jade Raymond’s Haven Studios ve Firewalk Studios dahil olmak üzere bu türde deneyime sahip birkaç stüdyo satın aldı.
Aslında SIE, Destiny stüdyosu Bungie’yi canlı hizmet oyun stratejisinin ayrılmaz bir parçası haline getirdiğini söylüyor. SIE, kendi canlı hizmet oyunlarının en iyi başarı şansına sahip olmasını sağlamak için Bungie’nin bu türdeki zengin deneyiminden yararlanıyor. Ayrıca Horizon franchise geliştiricisi Guerrilla Games, çok oyunculu bir Horizon oyunu üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu eylemler, Sony’nin canlı hizmet pazarının potansiyelinin farkında olduğunu gösterir.
Sony, canlı hizmet oyunlarının potansiyelini açıkça görüyor. Bu oyunlar, onlara zaman ve para yatıran oyunculardan çok fazla gelir sağlayabilir. Fortnite ve Destiny 2, başarılı canlı hizmet oyunlarına iki örnektir. Sony, bu başarıyı kendi canlı hizmet oyunlarıyla tekrarlamayı umuyor.
Sony’nin canlı servis oyunlarına geçişi şirket için önemli bir değişiklik. Sony geçmişte tek oyunculu oyunlara odaklanmıştı. Ancak canlı servis oyunları giderek daha popüler hale geliyor ve Sony bu trendi kaçırmak istemiyor.
[ad_2]