[ad_1]
ChatGPT gibi sohbet robotlarının popülaritesi göz önüne alındığında, TikTok’un şu anda kendi yapay zeka sohbet robotunu keşfetmesi şaşırtıcı değil. “Tako” botu, birkaç bölgede sınırlı testlere başladı. TikTok arayüzünün sağ tarafında kullanıcı profilinin ve diğer beğeni, yorum ve yer imleri düğmelerinin üzerinde görünür olacaktır. Basıldığında izleyiciler, Tako’ya video hakkında çeşitli sorular sormak veya yeni içerik için seçenekler aramak için doğal dildeki soruları kullanabilir.
Görüntüleyenlerin izleyecekleri videolar için seçeneklere ihtiyaçları varsa, Tako’dan “Arsenal Hedefleri” gibi belirli bir konuda bazılarına işaret etmesini isteyebilirler. Bot, videonun başlığını, yaratıcısını ve konusunu ve ayrıca ilgili diğer videoların bağlantılarını içeren bir sonuç listesiyle yanıt verir. Bu noktadan videonun küçük resmine tıklayarak içeriğine gidebilirsiniz.
Tako, ABD’de test aşamasında değil
dikkatli.aiBir uygulama zekası şirketi olan , bu botun herkese açık testini tespit etti ve o zamandan beri TikTok testi onayladı. Bir TikTok sözcüsü TechCrunch’a söyledi
“İnovasyonun ön saflarında yer almak, TikTok deneyimini oluşturmanın özüdür ve her zaman topluluğumuza değer katan yeni teknolojileri keşfediyoruz… Belirli pazarlarda, TikTok’ta arama ve keşfetmeyi güçlendirmenin yeni yollarını deniyoruz ve biz Eğlendiren, yaratıcılığa ilham veren ve kültürü yönlendiren güvenli bir yer yaratmaya devam ederken topluluğumuzdan bir şeyler öğrenmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”
TikTok, Tako ilk başlatıldığında açılan bir açılır pencerede, kullanıcılara Tako’nun “deneysel” kaldığını bildirir. Uyarı ayrıca Tako’nun girişinin “doğru veya doğru olmayabileceğini” belirtir. Bu uyarı, diğerleri arasında OpenAI’nin ChatGPT’si ve Google’ın AI’sı dahil olmak üzere diğer mevcut AI sohbet robotları tarafından paylaşılır. Ayrıca TikTok, kullanıcıların finansal, yasal veya tıbbi tavsiye için sohbet robotuna güvenmemeleri gerektiğini vurguluyor.
Ayrıca bildirimde, tüm Tako sohbetlerinin güvenlik nedenleriyle ve açıklanamaz bir şekilde “deneyiminizi geliştirmek” için kontrol edileceği belirtiliyor. Ne yazık ki bu, modern AI sohbet robotlarının kullanılmasıyla bağlantılı sorunlardan biridir. Teknoloji çok yeni, bu nedenle firmalar kullanıcı sohbetlerini kaydetmeyi ve analiz etmeyi seçiyor. Bunu yapmanın ana nedeni, botlarının daha iyi hale gelmesine yardımcı olmaktır. Ancak bu, AI görüşmelerinin sona erdiğinde silinmediği anlamına gelir ve bu da olası gizlilik riskleri oluşturur.
AI gizlilik sorunları ve riskleri
Bazı firmalar, güvenlik sorunları nedeniyle işyerinde AI sohbet robotlarını yasakladı. Apple, personelin OpenAI’nin ChatGPT’si veya Microsoft’un sahip olduğu GitHub’ın Copilot’u gibi araçları kullanmasını yasaklayacak kadar ileri gitti. Bu yasak, hassas bilgilerin sızdırılacağı endişesinden kaynaklanmaktadır. Bank of America, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Wells Fargo ve JPMorgan gibi bankalar da aynı yöntemi kullanıyor. Walmart, Samsung ve telekom devi Verizon gibi teknoloji devleri de benzer yasakları benimseyen diğer şirketler arasında.
[ad_2]