Anne veya baba adaylarının sağlık sorunları nedeniyle doğal yollarla çocuk sahibi olamaması sıklıkla görülen bir durumdur. Çocuk sahibi olmak isteyen anne ve baba adayları, doğal yöntemlerin dışında doktorlar öncülüğünde tıbbi destek ile çocuk sahibi olabilirler. Bilinen adı ile Tüp Bebek ile bebek sahibi olabilirler. Günümüz teknolojisine göre en çok başarılı yöntem olarak Tüp Bebek Tedavisi bilinmektedir.
Yaklaşık %50 oranında başarı sağlanan bu tedavide ilk denemelerde başarısızlık görülebilir. Bu durum tamamen annenin yaşına ve sağlık durumuna bağlıdır. En çok merak edilen konulardan biri olan Tüp Bebekte Hamilelik Belirtileri Nelerdir? sorusunu yanıtlayacağız.
Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Tüp bebek tedavisi, labotuvarlarda döllenen embriyoların anne rahmine yerleşmesiyle yapılır. Bu işlemler sonrasında yaklaşık 10 ile 14 gün arasında idrar veya kan testi alınır. Alınan test sonucu pozitif ise annenin hamile olduğu kesinleşmiş olur. Tüp bebek yumurta toplarken ağrır mı?: Tüp bebek tedavisi sırasında anne minimum seviyede ağrı hisseder. Fakat bu durum annenin hassasiyetine göre değişebilir. Eğer anne hassas bir bünyeye sahip ise kısa süreli anestezi ile bu işlem yapılabilir.
Bilinen Tüp Bebek Hamilelik Belirtileri
En bilinen tüp bebek hamilelik belirtileri bel ve kasık ağrısıdır. Yapay olarak işlemler gerçekleştiği için ilk hissedilecek tüp bebek hamilelik belirtisi bel ağrısı olacaktır. Diğer bilinen tüp bebek hamilelik belirtileri şöyledir:
- Aşırı stres
- Kasık ağrısı
- Bel ağrısı
- Yüzde çillenme
- Sıklıkla idrara çıkma
- Aniden gelen ateş
- Sinir bozukluğu
- Hassasiyet
Tüp bebek tedavisi sonrası sonucu pozitif çıkan anne adayları, doğal yollarla hamile kalan anne adayları ile pozitif sonucun üzerinden 20 gün geçmesiyle birlikte aynı hamilelik belirtileri ile karşılaşacaktır.