Hastane İş Başvurusu CV Örnekleri, Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Tarafından Fark Edilecek Bir Özgeçmiş Oluşturun bir özgeçmişe nelerin dahil edileceğine, iş deneyiminin nasıl tanımlanacağına ve yeniden okuma fikirlerine ilişkin ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.
Hastane İş Başvurusu CV Nasıl Hazırlanmalıdır
Bir hastane işi için özgeçmişiniz, iş için gereken nitelikleri listelemeli ve işe alım müdürünün sizi bu rolde görmesini kolaylaştırmalıdır. İnsan Kaynakları Departmanı genellikle özgeçmişlerinde listelenen temel becerilere sahip olmayan potansiyel adayları tarar.
1. CV Hazırlamaya Başlarken (Püf Noktalar)
En üstte, özgeçmişiniz mevcut iletişim bilgilerinizi listelemelidir. Adınızı, telefon numaranızı ve e-posta adresinizi ekleyin.
Arial, Calibri, Verdana gibi standart bir yazı tipi veya 10 ve 12 punto boyutuna benzer bir yazı tipi kullanın. Genel bir kural olarak, kapak mektubunuzda kullandığınız yazı tipi ve yazı tipi boyutunu kullanmalısınız.
Özgeçmişlerin çoğu için bir veya iki sayfa halinde tutun. Özgeçmişiniz daha uzunsa, eklediğiniz her şeyin gerekli olup olmadığını düşünün.
2. CV Hazırlarken Dikkat Çekici Bir Profil Oluşturma
İletişim bilgilerinizden sonra, en alakalı niteliklerinizi açıkça vurgulayan bir başlık veya özet beyanla bir hastane işi için özgeçmişinize başlayın. Bu kısa açıklama (bir ila üç cümle) beceri setinizin ve profesyonel hedeflerinizin reklamını yapın. Özgeçmişinizde ve kapak mektubunuzda niteliklerinizi daha derinlemesine genişletin. Örneğin, müşteri memnuniyeti geçmişine sahip bir tıbbi resepsiyon görevlisi şöyle yazabilir: “Hasta müşteri hizmetlerinde 3 yıldan fazla deneyime sahip tıbbi ön büro uzmanı”.
Benzer şekilde, deneyimli bir tıp asistanı şöyle yazabilir: “Doğrudan hasta bakımında 10+ yıllık sertifikalı tıp asistanı”.
3. CV Hazırlarken Geçmiş İş Deneyimleri ve Sonuçlarını Listeleme
Bir hastane işi için özgeçmişinizin büyük bir kısmı iş deneyiminize odaklanmalıdır. Geçmişteki işlerinizi en yeniden en eskiye doğru kronolojik sırayla listeleyin. Önceki unvanlarınızı kalınlaştırın, konumları olan işverenleri ekleyin ve çalışma tarihlerinin doğru olduğundan emin olun.
Deneyiminizi listelemek, kariyerinizde yaptığınız her şeyi yazmak kadar kolay değildir. Bunun yerine, yalnızca bir sonraki yapmak istediğiniz işle özellikle ilgili olan geçmiş pozisyonlarınızın ayrıntılarını dahil etmek istersiniz.
4. CV Hazırlarken Eğitim Bölümü
Eğitim genellikle özgeçmişinizin sonunda listelenir. Bunun istisnaları, yeni mezun olmanız ve eğitiminize göre ilk alakalı pozisyonunuzu arıyorsanız olabilir. Bir hastane işi için özgeçmişinizin eğitim bölümünde, sizi bu işe uygun kılan ilgili tüm dereceleri veya sertifikaları listeleyin. Bir derece aldıysanız, derece türünüzü ve çalışma alanınızı, ardından eğitim kurumunuzun adını ve şehrinizi ve ilini ilçesini listeleyin. Varsa, onurları listeleyin. Özellikle 3.5’in altındaysa not ortalamanızı eklemenize gerek yoktur. Yeni mezun olmadığınız sürece, mezuniyet tarihinizi listelemenize gerek yoktur.
5. CV Hazırlarken Becerilerinizi Sergileyin
Başvurduğunuz işler için sizi nitelikli kılan becerilerinizi listeleyin. iki tür beceri vardır. basit tip beceri genellikle kişiler arası iletişim, organizasyon veya detaylara dikkat gibi şeyleri içerir. Zor beceriler daha çok belirli araçlara, yazılıma veya bilgiye bağlıdır. Zor beceriler sektöre veya iş türüne göre değişirken, basit beceriler daha evrensel olma eğilimindedir. Becerilerinizi, her beceri virgülle ayrılmış tek bir paragrafta listeleyebilirsiniz. En yetkin olduğunuz becerilerle başlayın. Mülakatta size avantaj sağlayabileceğinden, yabancı dil akıcılığı gibi özel yeteneklerizi dahil edin. Benzer şekilde, özellikle pozisyonla ilgiliyse, aldığınız tüm ödülleri veya takdirleri listeleyin.
6. CV Hazırlarken Anahtar Kelime Kullanın
Filtrelerinden geçen bir özgeçmiş yazmanın anahtarı, iş ilanlarına uyan sözcükler ve ifadeler kullanmaktır. Başvurduğunuz her iş için özgeçmişinizi güncelleyin ve en alakalı iş deneyiminizi vurgulayacak şekilde uyarlayın.