İnsanların içerisinde bulundukları dönem bazen sinir stres verici bir hale dönüşebiliyor özelliklede şehir yaşamı beraberinde pek çok hastalığı da getirdiğini söyleyebiliriz. Hatta artık her ailede uzakta ya da yakında kanser vakaları da görme mümkün. Bunların dışında kalp ve damar hastalıkları da örnek olarak gösterilebilir. Bunların yanı sıra neredeyse sıradan bir hastalık olarak kabul edilen diyabet yani şeker hastalığı da artık sık görülen kronik hastalıklar arasında yer alıyor. Yukarıda saydığımız hastalıklarla birlikte şeker hastalığının tedavisi günümüzde mümkün değil ancak önemli olan bu hastalıklarla nasıl yaşanması gerektiğini bilmek gerekiyor.
Başlığımızdan da anlayacağınız üzere bu haberimizde size bir hak olarak verilmiş olan şeker hastası engelli raporu ve şeker hastalığı konusunda ayrıntılı bilgiler verelim istedik. çünkü şeker hastası olup da kendi haklarını bilmeyen o kadar çok hasta var ki. Şeker hastalığınız var ve engelli raporu için müracaat etmişseniz bu durumda sizin için bazı kapılarında açıldığını yani haklara kavuştuğunuzu da söylemekte bir sakınca görmüyorum. Yani yalnızca engelli raporu almış olmuyor farklı ayrıcalıkları da kazanabiliyorsunuz. İsterseniz şeker hastası engelli raporu konusunu açmadan önce şeker hastalığı nedir bunu kısaca bir tanımlayalım.
Şeker Hastalığı Nedir?
Genetik nedenler ya da sonradan meydana gelen bir sağlık problemidir. Buna neden ise vücudumuzdaki pankreasın yeteri kadar insülin salgılayamamasından kaynaklanmaktadır. Ya da salgıladığı insülin kalitesizdir. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde ise TİP1 diyabet ortaya çıkacaktır. Bu diyabetin belirtileri ise şu şekilde sıralanabilir.
- Ağız kuruluğu
- Aşırı tuvalete çıkma
- İdrarını tutamama
- Aşırı aç kalındığında ciddi el ayak titremesi ve soğuk terleme
Tavsiye bağlantı : İnsülin Nedir,Kimler Kullanır?
Şeker Hastası Engelli Raporu Nedir?
TİP 2 şekerinizin olması durunda sağlık kuruluna başvurmanız halinde % 20 oranında engelli raporu alabilirsiniz. Bu oran alt limittir daha fazla olabilir. Bu hastalığın seyrine bağlıdır.
TİP 1 şeker hastalığında oran ise % 30–40 arasında değişiklik gösterebilir. Eğer ki vücutta başka sıkıntılara neden olmuşsa bu oran daha da yükselebilecektir.