GENEL

Enhypen Grubu Kimdir?

Enhypen, CJ E&M Entertainment ve BIGHIT Entertainment’in ortak düzenlediği yarışma olan I-Land’i başarıyla bitirdikten sonra debut yapan 7 kişilik bir gruptur.

Bilmeyenler için I-Land bir hayatta kalma yarışmasıdır . Orada bulunan kişiler performanslarını sergilemek zorundadırlar ve her hafta bir kişi elenir.

BE:LIFT adı altında çıkan grup aslında hem BE:LIFT’e hemde BIGHIT’e (yeni adıyla HYBE Labels) bağlıdır.

ENHYPEN 30 Kasım’da kurulduğunu bu görselle açıkladı. ENHYPEN’in kurulduğu gün Ay Tutulması olduğu geceydi. Bu da vampir konsepti hakkında ipucu veriyordu. Ayrıca diğer müzik videoları da özel günlere dayanmaktadır.

ENHYPEN İsminin Anlamı Ne?

Grubun adının anlamı etimolojiye göre, Enhypen adını “Bağlantı, Keşif ve Büyüme” dahil olmak üzere yeni anlamlar yaratan Kısa Çizgi (-) sembolünden almaktadır. Bir kısa çizginin yeni anlamlar keşfetmek için farklı kelimeleri birbirine nasıl bağladığına benzer şekilde, Enhypen “yeni bir eylem oluşturmak için bağlantı kurmak, keşfetmek ve birlikte büyümek için bir araya gelmeyi” hedefler.

Grubun fandom adı olan “Engene”in iki anlamı var. İlk anlamı Enhypen’in ilerlemesine yardımcı olan itici güç , motor (engine) anlamına gelmektedir.

İkinci anlamı ise ENHYPEN ve ENGENE ‘in büyümek gelişmek için aynı DNA’yı paylaşmasıdır.

ENHYPEN Üyelerinin Grup İçindeki Rolleri

SIRAİSİMGRUP İÇİ ROLÜAKTİF OLDUĞU YILLAR
1Heeseung (희승)Her alanda başarılı, Merkez2020-günümüz
2Jay (제이)Her alanda başarılı2020-günümüz
3Jake (제이크)Her alanda başarılı2020-günümüz
4Sunghoon (성훈)Her alanda başarılı, Görsel2020-günümüz
5Sunoo (선우)Her alanda başarılı2020-günümüz
6Jungwon (정원)Her alanda başarılı, Lider2020-günümüz
7NI-KI (니키)Her alanda başarılı, Maknae2020-günümüz

ENHYPEN’ın Çıkış

Yapması

18 Eylül 2020’de, hayatta kalma gösterisi I-LAND’in kazananları, erkek grubu ENHYPEN’ın üyeleri olarak açıklandı. Üyeler hem tüm dünyadaki izleyiciler hem de gösterinin jürileri tarafından seçildi. ENHYPEN resmi çıkışını 30 Kasım 2020’de y

aptı.

9 Ekim 2020’de ENHYPEN, resmi fandom (hayran topluluk) adını ENGENE olarak açıkladı. 22 Ekim gecesinde “Choose-Chosen” adlı ilk fragmanları yayınlandı. 28 Ekim’de ENHYPEN Weverse’de ön sipariş oluşturdu ve grup ilk mini albümü olan Border: Day One ile 30 Kasım’da çıkış yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu