NEDIR ?

Filtre Kahve Nedir?

Filtre kahve kahve çekirdeğinin ince şekilde öğütülmüş halidir. Sıcak suyla demlenen öğütülmüş kahve çeşididir. Filtre kahve, köpüksüz ve siyah renktedir. Tadı Türk kahvesine göre bir miktar daha yumuşaktır. 

Filtre kahve pişirilmez, demlenir. Bu nedenle diğer kahvelerden ayrılır. Filtre kahve hazırlamak için özel cihazlar bulunur. Eğer evinizde sık sık filtre kahve içmek isterseniz bu cihazlardan alabilirsiniz.

Zaman zaman filtre kahve içiyorum diyorsanız French Press demliklerinden alabilirsiniz. Bu ürünler hem daha ekonomik hem de daha pratiktir. Son zamanlarda kahve evlerinde filtre kahve demleme yöntemleri bir hayli gelişmiştir.

Metal ve kağıt aparatlarla demlenen filtre kahve, damak zevkine göre şekillenmektedir. Metal filtre kahvede kahve çekirdeklerinden biraz tortu kalır. Ancak kağıt filtrede bu tortu çok da hissedilmez.

Dünyanın pek çok noktasında en yaygın tüketilen kahve türü olan filtre kahve, kafein içermektedir. Bu özelliği sayesinde kişide uyanıklık sağlar. Ayrıca mutluluk hormonunun salgılanmasına da destek olur. Filtre kahve içerek diyet öğünlerinde ara öğün yapabilirsiniz. Çünkü filtre kahvenin yağ yakma etkisi de bulunur.

Filtre kahve hem sıcak hem de soğuk halde içilir. Soğuk içildiğinde cold brew gibi farklı kahve türleri demlenir. Bu kahvenin keşif hikayesi de ilginçtir. 1908 yılında Almanya sınırları içinde bulunduğu söylenilmektedir.

Kahve içerken telvesinden memnun olmayan Melitta Bentz, evdeki aletleri kullanarak kahve filtresi elde etmiş ve bu şekilde kahvenin telvesinden kurtulmuştur. Telvesiz kahve olarak yıllarca içilmiştir.

Bentz, bu kahvenin patentini almıştır ve günümüzde de bu firma aktif şekilde filtre kahve üretmeye devam etmektedir. Filtre kahve hazırlarken özel kahve çekirdeklerini kullanabilirsiniz. Bunun için sizleri en yakın kahve dükkanına davet ediyoruz. Ayrıca bu kahveyi demlerken kullanılacak suyun miktarı da önemli olacaktır. Ölçülü hazırlanan filtre kahve, damaklarda uzun süre iz bırakır.

 

Filtre Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Kafelerde en çok sipariş edilen filtre kahve türlerini sizlere burada hatırlatalım. Eğer filtre kahve içmek isterseniz filtre kahve önerileri size yardım edebilir.

  • Colombia: Kolombiya, dünyanın en ünlü kahve üreticilerinden biridir. Kolombiya filtre kahvesi genellikle yüksek kaliteli Arabica çekirdeklerinden yapılır ve yumuşak, dengeli bir tat profiline sahiptir.
  • Ethiopia (Etiyopya): Etiyopya, kahvenin kökeni olarak kabul edilir. Etiyopya filtre kahvesi, çeşitli bölgelerden gelen Arabica çekirdekleriyle üretilir ve çiçeksi, meyvemsi ve parlak bir tada sahip olabilir.
  • Brazil (Brezilya): Brezilya, dünyanın en büyük kahve üreticisidir. Brezilya filtre kahvesi, genellikle ticari amaçlarla kullanılan Arabica ve Robusta karışımlarından oluşur ve hafif, tatlı bir tada sahip olabilir.
  • Guatemala: Guatemala, zengin volkanik toprakları ve farklı iklim bölgeleriyle ünlüdür. Guatemala filtre kahvesi, çoğunlukla Arabica çekirdeklerinden yapılır ve kompleks, tatlı, çikolata ve meyvemsi tat notlarına sahip olabilir.
  • Costa Rica: Costa Rica, kaliteli kahve üretimiyle tanınır. Costa Rica filtre kahvesi, Arabica çekirdeklerinden yapılır ve parlak asidite, meyvemsi tatlar ve hafif tat profili ile karakterizedir.
  • Kenya: Kenya, özellikle yüksek rakımlardaki bölgeleriyle ünlüdür. Kenya filtre kahvesi, çeşitli bölgelerde yetişen Arabica çekirdeklerinden yapılır ve parlak asidite, çilek, limon ve baharatlı tat notlarına sahip olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu