E-DEVLET

E Devlet şifresi nasıl alınır?

E-devlet şifresi nasıl alınır. E-devlet Şifresi’ni almak için PTT merkez müdürlüklerine giderek TC. kimlik belgemiz ile başvurarak alabiliyoruz Bu işlem için bizzat kendiniz başvurması gerekmekte. Bunun sebebi ise başkasının sizin yerinize şifre alması ve sizin yerinize işlem yapmasının önlemek amacı ile istenmektedir. E-devlet sisteminde kullanılan hizmet uygulamaları yüksek güvenlik seviyesi gerektiğinden kullanıcıya özel olarak oluşturulmakta. Bu sebepten dolayı şifre almak için bizzat TC kimliğimiz ile başvuru yapmamız gerekiyor.

İlk olarak E-devlet şifresi alıyorsak PTT hizmet bedeli olarak 2 TL tahsil etmekte, şifremizi unuttuysak  PTT işlem ücreti için 4 TL Tahsil etmekte.

e devlet sifre sifirlama
E devlet şifresi nasıl alınır

Diğer E-devlet şifresi sıfırlama seçeneklerine bakalım. eğer telefon numaramızı e-devlet sisteminde doğrulama işlemi yaptıysak , Sistem’de tanımlı olan cep telefon numaramız ile şifremizi sıfırlama yapabiliriz yada E devlet sistemine girip profilim bölümünden telefonunuzu sisteme doğrulatıp şifre yenileme kısmından da yenileme yapabilirsiniz.

Eğer yurtdışında yaşıyorsanız, Elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu