Dini

Hacca Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler

1.TAVAF PATİĞİ
Tavaf patiği, hac veya umre ziyaretlerinde Kabe’nin etrafında dönmek için kullanılan özel bir ayakkabıdır. Tavaf patikleri, Kabe’nin çevresindeki zemini kayganlaştıran maddelerin temizlenmesi ve ziyaretçilerin ayaklarını korumak için kullanılır.                                                                                                                                                                                         2. İHRAM KEMERİ
İhram kemerleri, ihram kaftanını ve sarığı bir arada tutmak ve vücudunuzun etrafında sıkıca sarılmalarını sağlamak için kullanılır. Genellikle beyaz renkte olan ihram kemerleri, bel bölgesindeki gevşek kumaşın sıkışmasını önler ve giysinin rahat bir şekilde oturmasını sağlar. İhram kemerleri, ayrıca hac ve umre ibadeti sırasında taş toplama ve kurban kesimi gibi ritüellerde de kullanılır.
3. İHRAM
İhram hacca giderken yanınıza kesinlikle almanız gereken malzemelerden biridir. İhram hac ibadetinde giyilen bir çeşit giysidir. Erkeklerin ihramı iki parçadan oluşur, dikişsizdir ve beyazdır. Kadınlar için özel bir ihramdan söz edilmemiştir ama çoğunlukla uzun beyaz elbise giyerler. İhram giydiğinizde tıraş olmak ve tırnak kesmek yasaktır. İhramdan çıkarken is bir miktar saç kesmen gereklidir. İhramlı kişilerin kavga ve küfür etmesi halinde ceza verilir. İhram giymek hac için farzdır, yani zorunluluktur.
4. İBADET GEREÇLERİ
Hac bölgesi çok kalabalık olabileceğinden camilerde yer bulmanız zorlaşabilir. Bu yüzden ibadet gereçlerinizi yanınızda getirmeniz önerilir. Bunlar; seccade, tesbih ve okuduğunda anlayabileceğiniz bir Kur’an-ı Kerim olarak sıralanabilir.
5. TERLİK
Mekke sıcak bir havaya sahiptir. Yolculukta ve sıcak havalarda yanınızda terlik bulundurmanız tavsiye edilir. Öyle ki mescitlere girerken de oldukça pratiktir.
6. CÜZDAN
Kaldığınız otellerde paralarınızı güvene almak istiyorsanız yanınızda boyuna asılan cüzdan taşımanız önerilir. Emanet etmek istemediğiniz değerli eşyalarınızı cüzdanınıza koyarak rahat bir şekilde ibadetinizi gerçekleştirebilirsiniz.
7. TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
Hijyenli olmak her yerde önemlidir. Özellikle hac gibi kutsal bir ibadet sırasında temiz ve bakımlı olmak son derece önem arz eder. Kaldığınız otelde hijyen sorunu olabilir. Bundan dolayı valizinize ya da çantanıza koymanız gereken malzemelerden biri de kesinlikle temizlik ürünleridir.
8. SAĞLIK MALZEMELERİ
Hava çok sıcak olduğundan alışık olmayabilir ya da herhangi bir rahatsızlık yaşayabilirsiniz. Bundan dolayı yanınızda ağrı kesici ve mide bulantısı ilacı gibi ilaçları almanız önerilir. Ayrıca sıcaktan kaynaklı olarak oluşabilecek pişikler için krem veya bebek pudrası almanız tavsiye edilir. Rutin olarak kullandığınız ilaçları da çantanıza eklemeyi unutmayın.                                                                                                                                                                                               9. MAKAS
İhramdan çıkarken bir tutam saçınızı kesmeniz gerekmektedir. Bu yüzden yanınıza makas almayı sakın unutmayın.
10. İÇ ÇAMAŞIR VE KIYAFET
Hafif, ince elbiseler ve iç çamaşırı, çorap gibi ürünleri de valizinize koymayı unutmayın. Otellerde çamaşır yıkatıp kurutabilirsiniz ama bunun için zaman kaybetmenize gerek yok. Oldukça sıcak bir hava olduğundan dol ve açık renkte elbiseler tercih etmeniz tavsiye edilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu