GENELEv & Dekorasyon

Mimar Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Mimarlık, günümüzün en gözde mesleklerinden biri olarak pek çok gencin hayalini süslemektedir. Özellikle lise eğitimine devam eden ve mimar olmayı kafasına koymuş gençler, Mimar olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir? Sorusuna bir cevap aramakta ve bu hayali gerçek kılabilmek adına özellikle hangi derslere ağırlık vermeleri gerektiğini merak etmektedirler.

Lise eğitimi sırasında özellikle ileride Mimar olabilmek adına üniversite eğitimi alırken zorluk çekmemek adına bazı ders ve konularda başarılı olarak iyi bir bilgiye sahip olmak önem arz etmektedir. Ancak özellikle bu konuda en mühim konu, gençlerin girecek oldukları YKS sınavıdır. Üniversitelerin Mimarlık bölümleri, sayısal puan ve sıralama ile öğrenci almakta ve iyi bir üniversitede mimarlık eğitimi alabilmek için bu sınavda iyi bir sıralamaya sahip olmak gerekmektedir. Bu nedenle de lise eğitimi boyunca özellikle sayısal derslerde iyi bir eğitim almak ve bu derslerin tümünde başarıya sahip olmakla birlikte çok sıkı çalışmak gerekmektedir.

TYT ve AYT sınavlarında yüksek bir puan almak istiyorsanız, lise eğitiminizde ve ardından sınava hazırlık sürecinizde özellikle şu derslerinizin iyi olması sizi mimar olma hedefinize ve hayalinize bir adım daha yaklaştıracaktır;

  • Matematik
  • Geometri
  • Kimya
  • Biyoloji
  • Fizik
  • Türkçe

Bu derslerde başarılı olmanızın yanı sıra özellikle bilgisayar ve tasarım konusunda da kendilerini eğitmeye başlamak, mimarlık için önemli olan bu hususlarda da donanım sahibi olunmasına vesile olacak ve ilerisi için gençlere büyük bir fayda sağlayacaktır.

Mimar Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir
Mimar Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir

Mimar Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Lise eğitimine devam eden veya artık liseden mezun olmuş ve üniversiteye başlayacak olan,Mimar olmak isteyen ve bu mesleği icra edebilmenin hayalini kuran kişiler, bu bağlamda Mimar olmak için hangi bölüm okunmalı? Sorusunu oldukça merak etmektedirler. Bu soruya yanıt olarak kişiler Mimar olabilmek için, üniversitelerin Mühendislik Fakültesinde Mimarlık Bölümünü okumalıdır. 4 yıllık eğitim veren Mimarlık bölümünde lisans eğitimini tamamlayan kişiler, mimarlık hedefini gerçekleştirebilmektedirler. 

Mimar Olmak İçin Lisede Hangi Bölüm Okunmalı?

Mimar olmak için lisede hangi bölüm okunmalı? Sorusu, yalnızca mimar olma hayali ve hedefi bulunan lise öğrencisi gençlerin değil, çocuklarının bu mesleği yapmasını destekleyen ebeveynleri tarafından da sıkça sorulmakta ve araştırılmaktadır. Öncelikle bu konuda bir şart veya kısıtlama bulunmamaktadır. Çünkü lise öğrencileri, üniversite sınavlarında o bölümü okumasalar dahi sınavlarına girebilmektedirler. Ancak tabi ki gençlerin ilgili olduğu derslere ve yönelmek istedikleri alana en yakın bölümü tercih etmesi, hedeflerine ulaşabilmek adına önem arz etmektedir. 

Bu bağlamda, mimarlık okumak isteyen gençler için lise eğitimlerinde sayısal bölümü tercih etmesi gerekmektedir. Çünkü üniversitelerin mimarlık bölümleri, sayısal puan ve sayısal sıralama ile alım yapmakta ve bu nedenle gençlerin lise eğitimlerinde sayısal dersleri ağırlıklı olarak görmesi ve sayısal bölüm içerisinde üniversite sınavlarına hazırlanması gerekmektedir. Bu sayede gençler, mimarlık hedefine ulaşabilmek adına sınavda çözmesi gerektiği dersleri daha ağırlıklı göreceği için bu derslerde başarılı olması çok daha kolay olmaktadır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu